Ítéletidő jöhet szombaton a Csallóközbe, másodfokú riasztást adtak ki!

2020. május 22. - 21:17 | Régió

Heves zivatarokra és viharos szélre figyelmeztetnek a meteorológusok. Az ország délnyugati részére vonatkozóan narancssárga, másodfokú figyelmeztetést adtak ki a várható erős szél miatt.

Ítéletidő jöhet szombaton a Csallóközbe, másodfokú riasztást adtak ki!
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Az iMeteo.sk meteorológiai portál tájékoztatása szerint szombaton este megérkezik a hidegfront a térségünkbe, ami zivatarokat és erős széllökéseket hoz magával.

Szombaton napközben még nyugodt, változóan felhős időre van kilátás, majd az esti órákban nyugat felől megnövekszik a felhőzet és többfelé kialakulhatnak zivatarok, heves esőzések és erős széllökések.

A legintenzívebb viharokra szombaton az éjszakai órákban számíthatunk. A portál szerint a különösen erős szél akár anyagi károkat is okozhat.

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet másodfokú figyelmeztetést adott ki az erős szél miatt az ország délnyugati részére. Az előrejelzés alapján szombaton 21 órától számíthatunk viharos szélre, majd 22:30 és hajnali 1 óra között lehetnek legerősebbek a széllökések.

A legerősebb szél várhatóan a Dunaszerdahelyi, a Komáromi és a Szenci járásban, valamint Pozsony környékén várható – a meteorológusok szerint itt akár több mint száz km/órás is lehet.

(parameter)