Itt az egész hangfelvétel - fél évvel a meggyilkolása előtt Kočner így osztotta az eszet Kuciaknak!

Közeleg Ján Kuciak és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásának évfordulója, az Aktuality.sk, ahol az újságíró dolgozott, pedig nyilvánosságra hozta azt a hangfelvételt, amelyet egy szűk félévvel korábban rögzítettek, amikor Marian Kočner megfenyegette Kuciakot. Noha Kočner hivatalosan nem gyanúsított a gyilkossági ügyben, felszínre kerültek már olyan bizonyítékok, amelyek abba az irányba mutatnak, hogy ő lehetett a megrendelő.

A 2017. szeptember 5-én lezajlott telefonbeszélgetés során Kočner azzal fenyegette meg Kuciakot, hogy mindent előás róla és a családjáról, és ha talál valami piszkot, azt nyilvánosságra hozza, elintézi, hogy ne írogathasson többé ez a "firkász".

"Különleges figyelmet fogok szentelni az ön személyének, édesanyjának, édesapjának, testvéreinek."

Kuciak az ügyben feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen szeptember 7-én, onnan viszont olyan hírek jöttek, hogy az ügyet kiutalták először kerületi, majd járási szintre. Október 10-én hívták be kihallgatásra Kuciakot. Miután viszont kiderült, hogy a hívást a pozsonyi Ružinov városrészben fogadta, az ügyet is oda továbbították, de később sem kezdtek fele semmit.

2018. február 21-én Ján Kuciakot és kedvesét, Martina Kušnírovát saját nagymácsédi (Galántai járás) családi házukban meggyilkolták.

A NAKA a gyilkosság után látott rá okot, hogy újból kivizsgálja a fenyegetés ügyét, március 23-án azt újra elvetették.

Marian Kočnert ma több ügy miatt is vizsgálják, jelenleg a Markízával szembeni váltóhamisítás gyanújával ül vizsgálati fogságban. A gyilkosság ügyében még nem gyanúsított.

(Aktuality.sk/para)