Itt a Black Friday, de azért legyünk nagyon óvatosak a vásárlások során

2023. november 24. - 11:39 | Belföld

A rendőrség felszólította a lakosságot, hogy óvakodjanak az online csalásoktól a Black Friday kapcsán. Érdemes figyelni a gyanúsan alacsony árakra, a magas kedvezményekre és a korlátozott fizetési lehetőségekre. A zsebtolvajokra is figyelmeztetettek. Erről a TASR-t Zuzana Hrabovská tájékoztatta a rendőrségtől.

Itt a Black Friday, de azért legyünk nagyon óvatosak a vásárlások során
Illusztrációs felvétel (TASR/AP)

Hrabovská kifejtette, hogy a hivatalos eladók hasonló árpolitikát követnek. A közösségi oldalakon megjelenő hirdetések több esetben hamis oldalra irányítják az érdeklődőt. Azokra a vásárlásokra is érdemes odafigyelni, amelyeknél csak előre utalással lehet fizetni. „Semmi esetre se fizetéssünk egy olyan linken keresztül, amit SMS-ben vagy adathalász e-mail mellékletben kapunk“ – tette hozzá.

Az idei év első tíz hónapjában 465 online csalási esetet regisztrált a rendőrség.

A zsebtolvajokkal kapcsolatban a rendőrség arra kéri a polgárokat, hogy pénztárcájukat tartsák közel magukhoz, semmiképp ne tegyék a bevásárlókocsiba. A rendőrség azt javasolja, hogy a bankkártyát az okmányoktól és a pénztől elkülönítve hordja, és semmi esetre se írja le a PIN kódot a kártya mellé.

TASR