Itt is egy delikvens, aki alaposan ráfizethet, hogy a zsarukkal kezdegetett telefonon

2020. október 26. - 13:50 | Régió

Egy pozsonyi fickó kilencszer hívta fel balesete után a rendőrség segélyhívószámát (158), és vulgárisan sértegette az operátort, lőfegyverrel is fenyegetőzött.

Itt is egy delikvens, aki alaposan ráfizethet, hogy a zsarukkal kezdegetett telefonon

Lucia Mihalíková kerületi rendőrségi szóvivő közölte, hogy a 41 éves férfinek balesete volt Pozsonyban, mely után kórházba szállították. A kezén sérült meg, de nem várta meg, hogy ellássák az orvosok, elszökött a kórházból.

Ezután kezdte hívogatni a 158-ast, és miután fenyegetőzött, az operátor kiküldött a címére, a Jastrabia utcába egy rendőrjárőrt. A fickó a rendőrök felszólítására végül átadott nekik 25 darab éles töltényt. A rendőrségi nyilvántartásból kiderült, hogy a fickónak nincs engedélye, ezért őrizetbe vették és bevitték az őrsre.

Illegális fegyvertartással és köztisztviselő elleni támadással gyanúsították meg, és mivel mindezt krízishelyzetben követte el, szigorúbb büntetési tétel vonatkozik rá. Amennyiben a bíróság bűnösnek találja, 8-tól 15 évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

Kapcsolódó cikk:
Ha ebben a krízishelyzetben jutna eszedbe lopni, csalni, verekedni vagy erőszakolni, akkor jobb lesz, ha most ide figyelsz!

(TASR)

Címkék: rendőrség