Itt a lehetőség, hogy rendőrfőkapitány legyen! A belügyi tárca álláspályázatot hirdetett

2019. február 5. - 18:25 | Belföld

A Belügyminisztérium kedden álláspályázatot írt ki az országos rendőrkapitány és a Felügyeleti Szolgálati Hivatal igazgatói posztjára. Erről Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter tájékoztatott a közösségi oldalán.

Itt a lehetőség, hogy rendőrfőkapitány legyen! A belügyi tárca álláspályázatot hirdetett
Fotó: tasr

„Jelentkezni 2019. március 8-ig lehet” – mondta Saková. A választás az új szabályok szerint fog zajlani. A tárcavezető elmondása szerint a rendőrséggel kapcsolatos törvénymódosítás átláthatóbbá teszi az országos rendőrfőkapitány és a felügyelőség vezetőjének a kiválasztását. A jelentkezőket egy szakmai bizottság és a parlament védelmi bizottsága is értékelni fogja.

A törvénymódosítás szerint a Felügyeleti Szolgálati Hivatal a belügyminisztériumhoz fog tartozni, de mint Saková elmondta, az átláthatóságot a hivatal vezetőjének a kétfordulós választása fogja biztosítani. A pályázókat először a szakmai bizottság fogja értékelni, majd a Védelmi Bizottság is meghallgatja őket. A parlament tavaly decemberben 80 szavazattal fogadta el a rendőrségről szóló törvénymódosítást, melyet a Belügyminisztérium dolgozott ki.

tasr