Itt a tavasz, indulhat a grillszezon!

2021. május 14. - 11:44

Ha beköszönt a jó idő, egyre többet vágyunk a szabadba. Egy napsütéses reggelen jólesik a reggeli kávénkat, este a lemenő nap fényében egy pohár bort a teraszon elfogyasztani. Nyáron legszívesebben minden időt a teraszon töltenénk, főleg, ha kényelmes kerti bútorokkal rendeztük be azt. A koronavírus-járvány sokakat kényszerített home office-ba, a korlátozások miatt még inkább beszorultunk otthonainkba. A legkisebb erkélyek, teraszok is felértékelődtek, mindenki igyekszik ezeket a lehető legjobban kihasználni.

Itt a tavasz, indulhat a grillszezon!

Amennyiben strapabíró, időtálló bútorokkal rendezte be teraszát, egy alapos takarításon kívül másra nincs szükség az új szezon kezdetekor. Feldobhatja esetleg néhány új kiegészítővel, praktikusan időjárásálló díszpárnákkal, néhány meleg pléddel a hűvösebb estékre. Jó hangulatot teremtenek a mécsesek, lámpások, és persze a legkisebb balkonra is kötelező elem egy-egy szép növény.

A terasz az új nappali

A szép idő mindenkit a szabadba csábít, éljen akár városban, akár falun. A zöld, akár egy kert, akár egy növényekkel feldíszített kisebb erkély formájában megnyugtató hangulatot áraszt, szívesen relaxálunk ilyen helyeken. Jólesik akár csak 10 percet is nyugodtan, kényelmes bútorokon kültéren eltölteni.

Amikor a jó idő beköszöntével beindul a kerti szezon, kicsit az életünk is átalakul. Mindinkább odakint csinálnánk mindent, így van ez a főzéssel, sütéssel is.

Nyáron a nagy melegben az étkezési szokásaink is változnak, napközben épp csak valami kevés könnyű ételre vágyunk, este viszont, ahogy hűl a levegő, jól esnek a nehezebb ételek. Ilyenkor, akinek lehetősége nyílik rá, szívesen sütöget a szabadban. Az étkezések amúgy is összekovácsolják a családi, baráti társaságokat, de a kerti sütések alkalmával ez még inkább igaz.

Sütögetésre fel!

A grillezés, nyílt lángon sütés a legősibb ételkészítési eljárás, amely az egész világon elterjedt. A tűzön sült húsok, zöldségek, gyümölcsök fűszerek nélkül is egészen különleges aromát kapnak. A legősibb, legegyszerűbb eljárás a nyárson sütés, amely szinte mindenkiben gyerekkori emlékeket ébreszt, a közös táborozásokat idézi fel.

Az étkezések mindig is összehozzák az embereket, hiszen társaságban minden finomabb. A kulináris élvezeteken túl lelkileg is feltölt egy sütögetés, mivel a családdal, barátokkal töltött idő aranyat ér.

Kellemes, gyertyafényes vacsora a kertben, esetleg egy BBQ vagy bográcsparti a hétvégén? Akár még pizzát is süthet a teraszon! Kerti sütők, kemencék széles választékából válogathatunk a szaküzletekben, de akár házilag is készíthetünk ilyet.

A kerti sütők, kemencék mellé számos kiegészítőből válogathatunk, hogy a sütést még kényelmesebbé tegyük. Kerti grillasztalok segítségével gyerekjáték lesz az előkészítés, a tárolás. A kerekes megoldásnak köszönhetően könnyű mozgatni az igényeknek megfelelően. Italtárolós, italhűtős kerti partikocsikkal a szervírozás is egyszerűen és mutatósan megoldható. Többféle, a kerti bútorok stílusához illő szemetesből választhatunk.

(PR-cikk)