Itt vannak a kisebbségeknek szóló legújabb pályázati felhívások

2020. november 25. - 17:16 | Belföld

Közzétette első, 2021-re vonatkozó pályázati felhívását a Kisebbségi Kulturális Alap (KKA).

Itt vannak a kisebbségeknek szóló legújabb pályázati felhívások

A felhívás a magyar és a roma kisebbséget célozza, a pályázatokat december 18-ig lehet benyújtani.

„A roma kisebbség irodalmi és kiadói tevékenységre nyújthat be pályázatot. A magyar kisebbség az összes programra és kísérőprogramra pályázhat, kivéve az amatőr és a hivatásos művészeti tevékenységet" - mondta Molnár Norbert, a KKA igazgatója.

A magyar kisebbségnek szóló következő felhívás, ami az amatőr művészeti csoportokat célozza meg, december 15-én jelenik meg.

Az igazgató tájékoztatása szerint a következő, az összes többi kisebbséget, köztük a roma közösséget is célzó pályázati felhívást 2020. november 30-án teszik közzé.

A KKA tizenhárom, hivatalosan elismert szlovákiai nemzeti kisebbség kultúrájának támogatását szolgáló állami intézmény. A törvény értelmében 2021-ben 7 600 000 eurót különítenek el a tevékenységek támogatására. A pályázati felhívás megtalálható az alap weboldalán: https://kultminor.sk/sk/novinky/589-vyzva-c-1-2021

Az intézmény 2021-es támogatási struktúrájában elsőbbséget élvez a népszámlálás propagálásával és az ezzel kapcsolatos tájékoztatással összefüggő tevékenység, különös tekintettel a kisebbségek jogairól szóló információkra.

Molnár lapunknak elmondta azt is, hogy pénteken kezdik értékelni azokat a pályázatokat, amelyekkel a koronavírus által leginkább sújtott egyéni vállalkozókat szólították meg egy rendkívüli felhívás keretében. A félmillió eurós támogatási összegre 230 ösztöndíjpályázat érkezett be, ezek túlnyomó része a magyar professzionális műveszet kategóriába tartozik.

(TASR/para)