Itt a videó arról, ahogy a profi rablók 300 ezer eurónyi ékszert visznek el egy kassai boltból!

2020. február 16. - 09:20 | Régió

Mint azt korábban megírtuk, péntekre virradóra kirámoltak egy ékszerboltot az egyik kassai bevásárlóközpontban.

A tettesek az üzletház vészkijáratának üvegajtaját bezúzták, majd azon keresztül behatoltak az épületbe.

Itt felkeresték az egyik ékszerboltot, aminek az ajtaját az egyik betörő kalapáccsal betörte, négy símaszkos társa pedig az üvegvitrineknek rontott neki, ripityára törve azokat. Ezekből az üvegajtós bútorokból aztán kiemelték a kezük ügyébe akadó ékszereket és belegyömöszölték a magukkal vitt táskáikba.

Az egyik csirkefogó a bolt előtt állt őrt, és valakivel kommunikált egy azonosítatlan eszköz segítségével. Dolguk végeztével a tolvaj banda ahonnan érkezett, abban az irányban távozott.

A bolt tulajdonosa azt nyilatkozta a Joj TV-nek, hogy amint értesítette a riasztórendszer a betörésről, megpróbálta elérni az áruház biztonsági szolgálatát, de nem tudta. Szavai szerint arany- és gyémántékszerek, valamint drága órák is szerepelnek a rablók zsákmányában, aminek az értéke egy, a nyomozáshoz közel álló forrás szerint elérheti a 300 ezer eurót.

Az eset egyébként kísértetiesen hasonlít a tavaly novemberben a pozsonyi Bory Mallban történt ékszerbolti rablásra. Az elkövetők ott is vagy fél tucatnyian voltak, a megfújt zsákmány értéket pedig elérte a félmillió eurót.

(Noviny.sk)