Ittas férfi gyújtogatott a somorjai városházánál "Bugár miatt"

2018. március 20. - 10:00 | Régió

Benzinnel és öngyújtóval "támadt" egy férfi a somorjai városházára hétfőn éjfél körül - értesült a Paraméter

Ittas férfi gyújtogatott a somorjai városházánál "Bugár miatt"
Fotó: Thinkstock - illusztráció

Az elkövető öngyújtók utántöltésére szánt benzinnel locsolta le a somorjai Híd-iroda tőszomszédságában a helyi városháza falát, amit meg is gyújtott.

A rendőrség lakossági bejelentés alapján vonult ki a helyszínre, ahol tetten érték a gyújtogatót. A férfinél a benzinen kívül egy tégla is volt, amit feltehetőleg arra akart használni, hogy bedobja az épület ablakát. A rendbontó ittas állapotban volt, és információink szerint Bugár Béla Híd-elnök nevét említette, amikor azt kérdezték tőle, mi motiválta a gyújtogatást.

Mivel a férfit sikerült megfékezni, nem történt nagyobb baj. A városháza fala csak egy nagyon kis felületen égett, így az anyagi kár elenyésző.

Az esettel kapcsolatban megkerestük a Híd szóvivőjét is. Debnár Klára portálunknak úgy nyilatkozott, hogy a Híd hivatalosan nem értesült az ügyről, így a történteket jelenleg nem tudják kommentálni.

A gyújtogatás kapcsán hivatalos tájékoztatást kértünk a rendőrségtől is, Martina Kredatusová szóvivő így tájékoztatta a Paramétert:

"A rendőrség hétfőn, nem sokkal éjfél előtt rongálási kísérlet miatt korlátozta egy férfi személyi szabadságát Somorján. A helyszínen egy táska gyulladt fel, amit a férfi viselt, az épületben nem keletkezett tűz. A rendőrség jelenleg is vizsgálja az eset körülményeit, melynek elkövetője ittas állapotban (1,44 ezrelék) volt."

(para)