Ivan Korčok: Nagy tiszteletet érzek a Szlovákiában élő magyarok iránt

2024. április 3. - 13:15 | Belföld

Nagy tiszteletet érzek a Szlovákiában élő magyarok iránt. A magyar választók a történelmünk során mindig a demokratikus spektrum oldalán voltak és a magyar pártok mindig részesei voltak a modernizálást szorgalmazó kormányoknak és a modernizálásra törekvő politikai irányoknak. Mindig kiálltak a demokrácia elvéért, a prosperitást, biztonságot választották és Szlovákiát, amely a szabad világ részét képezi. Ennek tanúbizonyságát adták a köztársaságielnök-választások első körében is. 

Ivan Korčok: Nagy tiszteletet érzek a Szlovákiában élő magyarok iránt
Fotó: TASR

Kedves magyar honfitársnők és honfitársak, végtelenül hálás vagyok ezért önöknek. Hiszem, hogy ugyanilyen felelősségteljesen es szabadon döntenek a voksukról a köztársaságielnök-választások második körében is április 6-án.

Érzékenyen szemlélem, hogy a magyar kissebségnek már hosszabb ideje nincs képviselete a parlamentben és a magam nevében elmondhatom, hogy olyan köztársasági elnök szeretnék lenni, akit érdekelni fogják a kissebségek élete és problémái.

Jelenleg a legnagyobb lélekszámú nemzetiségi kissebségnek nincs képviselete a parlamentben. Szeretném, ha a kissebségek hangját zavartalanul meghallaná legalább az elnöki palota. A tanácsadóim testülete és a kissebségek szakértői tanácsadó bizottsága híven tükrözik majd a szlovákiai nemzetiségi kissebségek helyzetét és fontosságát.

Köztársasági elnökként szeretnék érvényt szerezni az ország irányításában a polgári elveknek és a kissebségek jogainak garantálója lenni.

Szlovákia köztársasági elnökeként nyíltan kiállok a déli régiók fejlesztése mellett. Éppen ezek voltak az összes előző SMER kormányok alatt leginkább elhanyagolva. Ezért szorgalmazni fogom, hogy az európai források felhasználása során ne feledkezzenek meg Dél-Szlovákiáról és hogy ez a téma ne csak akkor kerüljön előtérbe, ha a kormánynak épp jól jön a szavazok megszerzésére.

Számomra a korrekt szomszédi viszonyok, a remek együttműködés, a kissebségek támogatása és védelme kulcsfontosságúak. Köztársasági elnökként kész vagyok mindent megtenni annak érdekében, hogy Szlovákia minden állampolgára mindenfajta megkülönböztetés nélkül itt otthon érezze magát.

Ivan Korčok

független köztársaságielnök-jelölt


https://ivankorcok.sk/

Politikai hirdetés

(PR-cikk)