Izgatta magát egy magyar nővel szemben ülő férfi egy osztrák vonaton

2017. február 10. - 07:23 | Külföld

Az osztrák rendőrség korábbi ígérete ellenére nem nyilatkozott annak a magyar nőnek az ügyéről, akit Tirolban, egy vonaton zaklatott egy bevándorló - közölte a magyar M1 csütörtökön.

Izgatta magát egy magyar nővel szemben ülő férfi egy osztrák vonaton
Illusztráció

A csatorna híradójában a nevét és arcát nem vállaló nő telefonon elmondta, a múlt héten, nappal vonattal utazott Innsbruckba, amikor egy - vele szemben utazó férfi - jól láthatóan magához nyúlt, izgatta magát. A Tirolban élő, 42 éves, kétgyermekes nő azt mondta, először nem tudott kitől segítséget kérni. Végül, amikor egy harmadik utas is megjelent a fülkében, az őt inzultáló férfi elmenekült. A nő az innsbrucki pályaudvaron a biztonsági szolgálattól kért segítséget, akik értesítették a rendőröket. A nőnek a rendőrök azt mondták, hogy a férfi nemrégiben kapott osztrák állampolgárságot.

A nő, aki szerint az elmúlt időszakban heti két-három ehhez hasonló esetről hallani Innsbruckban, eljuttatta a feljelentéséről kapott másolatot M1-hez. A csatorna az ügyben megkereste a tiroli rendőrséget. Beszámolójuk szerint először azt a választ kapták, hogy a rendőrség ismeri az ügyet, de mivel zajlik a vizsgálat, kicsit később adnak tájékoztatást, nem sokkal később viszont már azt közölték velük, hogy nincs ilyen ügy, nem is vizsgálnak semmi hasonlót.

(MTI)