Izomból támadja a Lidlt a hamarosan Szlovákiában is letelepedő új üzletlánc

2024. február 9. - 13:51 | Belföld

Több ezer lengyel állampolgár kapott SMS-t vasárnap este a Szlovákiában is üzletnyitásra készülő Biedronkától egy aktuális ajánlattal. Elsőre ebben még nem is lenne semmi különös, a cég viszont a legnagyobb versenytársával hasonlította össze az árakat.

Izomból támadja a Lidlt a hamarosan Szlovákiában is letelepedő új üzletlánc
Fotó: TASR - illusztráció

A Biedronka az egyik üzenetben például azt állította, hogy február 5-én, hétfőn 40 db WC-papír 25,99 zlotyba fog kerülni náluk, ami átszámítva 5,98 eurót jelent, míg a Lidlben 11 százalékkal többet fizetnek majd ugyanilyen mennyiségért. A WC-papíron kívül több egyéb termék árát is összehasonlították.

A szokatlan üzenetet a német konkurencia sem hagyta szó nélkül, a Lidl a közösségi oldalán adott hangot a nemtetszésének.

A üzletláncok közötti adok-kapokra a lengyel Wiadomoscihandlowe.pl portál hívta fel a figyelmet, amelyet a Hospodárske noviny szúrt ki.

Az összehasonlító reklám, amit Biedronka is alkalmazott, legitim marketingtaktika, a térségünkben azonban nem igazán használatos.

A Biedronka a tervek szerint még idén megnyitja első szlovákiai üzletét, így ha a lengyel szomszédoknál bejön az SMS-reklám, nem kizárt, hogy Szlovákiában is hasonló marketingmódszert alkalmaznak majd.

Nálunk viszont épp a Lidl alkalmazza az összehasonlító reklámot: a közelmúltban a szórólapokon találkozhattunk az ACRC ügynökség adatgyűjtésére hivatkozó összehasonlítással, ami a vásárlók kosarának árára vonatkozik. A felmérés alapján a legnépszerűbb hétköznapi áruk beszerzése a Lidlben 42,04 euróba, a Tescóban 43,34 euróba, a Billában 51,15 euróba, a Coop Jednotában pedig 51,94 euróba kerül.

Az említett reklám kapcsán a Billa máris jelezte, hogy vizsgálják azt, a cég ugyanis hogy milyen módszertant alkalmaztak a felmérésben, milyen konkrét termékeket hasonlítottak össze, milyen súlyban, minőségben, melyik beszállítótól stb.


(HNonline.sk)