Izrael légi csapásokat hajtott végre Szíria északnyugati részén (videó) 

2021. május 5. - 08:40 | Külföld

Izrael légi csapásokat hajtott végre szerdára virradóra Szíria északnyugati részén, a támadásokban egy ember meghalt és hatan megsebesültek.

Izrael légi csapásokat hajtott végre Szíria északnyugati részén (videó) 
Fotó: Twitter

Az al-Ihbaríja televízió szerint a sérültek között van egy nő és egy gyerek. A híradásban elhangzott, hogy Izrael a tengerparti Latakia városában hajtott végre támadást egy raktárépület ellen, ahol műanyag termékeket tárolnak.

A SANA hírügynökség jelentésében az szerepel, hogy a szíriai légvédelem Latakiában és a Hama tartománybeli Maszjafban hárított el izraeli légi csapásokat.

Korábban a helyi média arról tudósított, hogy Latakia környékén robbanások történtek, amelyeket szerte a városban, a peremén is hallani lehetett.

Az izraeli hadsereg egyelőre nem reagált a hírekre.

Izrael az elmúlt években rendszeresen hajtott végre támadásokat Iránhoz köthető célpontok ellen Szíriában, és az idei esztendőben fokozta az offenzívákat. Nyugati hírszerzési források szerint Izrael "árnyékháborút" folytat Szíriában az iráni befolyás gyengítése érdekében. Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimje sosem ismerte el nyilvánosan, hogy az országban iráni erők állomásoznak, csak iráni katonai tanácsadók jelenlétéről tett említést.

MTI