Izrael újabb segélyszállítmányt engedett be Gázába

2023. november 25. - 14:26 | Külföld

Üzemanyagot és háztartási gázt szállító kamionkonvoj haladt át Gázába Egyiptomból a Gázai övezet és Egyiptom határán lévő rafahi ellenőrző ponton keresztül szombaton - közölte az izraeli kormányzati tevékenységeket a palesztin területeken koordináló hivatal szombaton.

Izrael újabb segélyszállítmányt engedett be Gázába
Illusztrációs felvétel (TASR/AP)

A védelmi minisztérium irányítása alatt álló hivatal közleménye szerint szombat reggel négy tartály üzemanyagot és ugyancsak négy tartály háztartási gázt szállítottak Egyiptomból a rafahi átkelőn keresztül az ENSZ-nek a Gázai övezet déli részén működő humanitárius segélyszervezeteihez az alapvető infrastruktúra működésének fenntartásához.

Pénteken, a fegyverszünet első napján Izrael négy tartály üzemanyagot és háztartási gázt engedett be a Gázai övezet déli részébe. A hadsereg sajtószolgálata akkor megjegyezte, hogy ezt az izraeli kormány engedélyezte a tűzszünet idejére a túszok szabadon bocsátásáról szóló megállapodások részeként.

A vörös félhold szervezet közlése szerint a pénteki 196 kamion után szombaton további száz, élelmiszert és gyógyszert szállító jármű lépte át a rafahi ellenőrző pontot Gázába.

MTI