Izraeli légicsapás érte a szíriai hadsereg egyik támaszpontját

2023. október 25. - 16:50 | Külföld

Izraeli légicsapás érte a délnyugat-szíriai Deraa melletti katonai támaszpontot szerdára virradóra, nyolc katona meghalt, hét másik pedig megsebesült - közölte a szíriai hadsereg a SANA állami hírügynökség jelentése szerint.

Izraeli légicsapás érte a szíriai hadsereg egyik támaszpontját
Illusztrációs felvétel (TASR/AP)

A szíriai állami televízió szerint Izrael az ország északi részén található Aleppó nemzetközi repülőterét is támadta.

"Izrael légitámadást hajtott végre a Földközi-tenger irányából, Latakiától nyugatra, melynek célpontja az aleppói nemzetközi repülőtér volt" - közölte egy szíriai katonai forrás az állami tévével, aki hozzátette hogy a repülőtér futópályája megsérült a támadás során.

Az izraeli hadsereg nem sokkal korábban közölte, hogy szerdán légitámadást intézett "szíriai katonai infrastruktúra" ellen, de arról nem nyilatkozott, hogy az aleppói repteret támadták-e. A reptér egyébként október 22. óta nem üzemel egy korábbi izraeli rakétatámadás miatt.

Izrael az utóbbi években számos légicsapást mért szíriai célpontokra, a hadsereg, valamint a damaszkuszi kormánnyal szövetséges erők, köztük a Hezbollah libanoni síita szervezet állásai ellen. Az izraeli vezetés többször leszögezte: mindent megtesz azért, hogy a damaszkuszi rezsimet és a Hezbollahot támogató Irán ne vethesse meg a lábát Szíriában.

MTI