Ján Bíreš távozása is igazolja, hogy kapósak a bősiek vezetőedzői

2020. március 10. - 15:55 | Sport

Kapósak a Nyugat-szlovákiai Tipos III. ligában játszó bősiek vezetőedzői, akik a csallóközi kék-fehérek kispadjáról a Fortuna Ligában játszó alakulatokhoz szerződnek.

Ján Bíreš távozása is igazolja, hogy kapósak a bősiek vezetőedzői
Fotó: Facebook

Előbb az őszi szezon hajrájában Radványi Miklós igazolt a Pohronie csapatához, az elmúlt hét végén pedig Ján Bíreš (felvételünkön) távozott angolosan a kék-fehérektől az FK Senica együtteséhez. Ez utóbbi úgy, hogy decemberben megállapodott a Duna-partikkal, a téli felkészülést végigvezette, de pár órával a tavaszi rajt előtt bejelentette, hogy a felsőházban folytatja pályafutását.

„Hidegzuhanyként hatott a hír, hogy a nyitányt megelőzően szakvezető nélkül maradtunk. Annál is inkább, hogy Bíreš úr korábban egy szóval sem említette, távozási szándékát. Szombat délelőtt felhívta klubelnökünket, Mészáros Árpádot, akinek bejelentette, hogy aznap délután már az erdőháti élvonalbeli együttest vezeti csatába a honi felsőházban. Így is történt. Nem marad más hátra, mint újra edzőt keresni. Megjegyzem, az elmúlt hét végén már a kerületi szintű bajnokságok is elrajtoltak, ezért kevés a parlagon heverő, megfelelő képesítéssel rendelkező szakember. A dolgok jelenlegi állása szerint visszatérünk az őszi idény hajrájában bevált felálláshoz. Akkor Radványi Miklós asszisztensét, a tapasztalt középpályásunkat, Bazsó Zsoltit bíztuk meg az edzések irányításával, a csapat taktikájának kidolgozásával, a kezdőcsapat kijelölésével. Munkáját a további két rutinos futballistánk, Prágai György és Marko Cingel segítette. Eredményeink is azt igazolták, hogy működött a dolog. Egyébként számunkra a legjobbkor jött a koronavírus terjedése miatt elrendelt kényszerszünet. Elkezdtük a tárgyalásokat a kiszemeltekkel. Remélem, a szünetelő bajnokság időszakában sikerül új szakvezetőt szerződtetnünk, utána pedig csupán a játékra koncentrálnunk” – körvonalazta elképzeléseit Kovács Zsolt, a bősiek klubmenedzsere.

ái