Ján Šanta ügyész koronavírustesztje pozitív lett, az őt meghallgató képviselők viszont megússzák a karantént

2021. február 3. - 09:11 | Belföld

A Denník N közölte kedden, hogy pozitív lett Ján Šanta speciálisügyész-jelölt koronavírus-tesztje, miután a parlament alkotmányjogi bizottságának tagjai meghallgatták őt. A tiszti főorvos azonban úgy ítélte meg, hogy a képviselőknek és a parlament alkalmazottainak, akik jelen voltak, nem kell karanténba vonulniuk.

Ján Šanta ügyész koronavírustesztje pozitív lett, az őt meghallgató képviselők viszont megússzák a karantént
Ján Šanta - Fotó: TASR

Juraj Šeliga (Za ľudí) parlamenti alelnök közölte, hogy tájékoztatták Šanta pozitív tesztjéről Ján Mikas tiszti főorvost, aki viszont a meghallgatás körülményeire való tekintettel nem rendelte el a karantént a jelenlévők számára. A képviselők és a parlamenti alkalmazottak, valamint Šanta is szájmaszkot viselt, és betartották a higiéniai előírásokat is a meghallgatásakor, a helyiségben pedig megfelelő távolságban foglaltak helyet egymástól.

"A jelölt és a képviselők között körübelül 10 méter távolság volt" - jegyezte meg Šeliga, hozzátéve, hogy ettől függetlenül ismét letesztelteti magát, és véleménye szerint a bizottság többi tagja is így tesz.

Milan Vetrák (OĽaNO), a bizottság elnöke kijelentette, hogy a képviselők között is kellő távolság volt, ugyanis sakktáblaszerűen ültek a helyiségben, amely egyébként 350 négyzetméteres.

(TASR)