Jana Žitňanská belép Andrej Kiska újonnan alakuló pártjába

2019. június 15. - 08:46 | Belföld

Jana Žitňanská közösségi oldalán közölte, hogy belép abba a pártba, amelyet Andrej Kiska leköszönő köztársasági elnök alapít. Kiska hétfőn sajtótájékoztatón mutatja be új pártját.

Jana Žitňanská belép Andrej Kiska újonnan alakuló pártjába
Foto: TASR

Žitňanská azért döntött Kiska pártja mellett, mert hosszú ideje foglalkozik az egészségkárosodással élő emberek problémáival, és ott lát lehetőséget a munka folytatására.

„Amikor azon gondolkodtam, hogyan legyen tovább, ha lejár az EP-képviselői mandátumom, mérlegeltem, maradjak-e még a politikában, vagy inkább más úton induljak el, hogy minél többet és minél hatékonyabban segíthessek ezeknek az embereknek”

– írta Žitňanská.

Hozzátette, úgy döntött, nem vonul ki a politikából, ezen a platformon akarja megváltoztatni az állam viszonyulását az egészségkárosodással élő emberekhez és családjukhoz.

„És mivel Andrej Kiskát – a Dobrý anjel nonprofit szervezet által is – olyan embernek ismerem, aki törődik a legsebezhetőbbekkel, elfogadtam a felkérését”

– közölte Žitňanská.

Žitňanská öt évig EP-képviselő volt. A NOVA parlamenten kívüli párt egyik alapítója, előtte a KDH parlamenti képviselője volt.

TASR