"Jankovská taktikázik, még nem tálalt ki mindenről"

2020. november 27. - 08:43 | Belföld

A Markíza Na telo Plus című adásában vitázott egymással csütörtökön este Peter Kovařík jelenlegi ideiglenes országos rendőrfőkapitány és Hamran István, a LYNX Commando nevű elit alakulat vezetője.

"Jankovská taktikázik, még nem tálalt ki mindenről"
Hamran István (balról) és Peter Kovařík (Fotó: Markíza)

A beszélgetés során szóba került Monika Jankovská korábbi smeres igazságügyi államtitkár vallomása is, ám abban Kovařík és Hamran is megegyeztek, hogy Jankovská bizonyára nem árult még el mindent, amit tud.

"Számomra nem tűnik túl korrektnek, hogy valaki megegyezést kíván kötni, de úgy csepegteti az információkat, ahogy értékesíteni tudja azokat" - jegyezte meg Hamran (a komáromi magyar rendőri vezetővel korábban beszélgettünk Para_zóna c. podcastunk egyik epizódjában).

Kovařík kifejtette, hogy a gyanúsított rendszerint olyan taktikát alkalmaz, amellyel magán segíthet, illetve hogy teret adjon a büntetése csökkentésére. "Ez viszont nagyon is veszélyes lehet, ha olyan rendszerben zajlik, mely szerint valamit elmondok, valamit nem" - tette hozzá.

Kiemelte, hogy Jankovská után más gyanúsítottakat is meghallgatnak és ha ellentmondások lesznek a vallomásokban, az bonyolíthatja az ügyésszel kötendő vádalkut. "Ez őt illetően fatális következményekkel járhat" - mondta.

A riporter kérdésére megjegyezték, egyiküket sem lepné meg, ha jövőre már miniszterek is a rendőrség célkeresztjébe kerülnének.

Itt megtekinthető a teljes adás:

(TVnoviny.sk)