Január végéig kapott határidőt az egészségügyi minisztérium

2023. január 27. - 08:12 | Belföld

Nincs napirenden Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügyi miniszter leváltása, további késés azonban már elfogadhatatlan a pozsonyi Rázsochy kórház építése során – jelentette ki Eduard Heger (OĽaNO) megbízott kormányfő. A TASR-t Ľubica Janíková, a kormányfő szóvivője tájékoztatta.

Január végéig kapott határidőt az egészségügyi minisztérium
Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter (Fotó: TASR)

„Egyelőre csúszik a projekt, de nincs veszélyben a helyreállítási tervből kapott támogatás, ami nem jelenti azt, hogy nincs szükség változásra a végrehajtási mechanizmus menedzselésében” – szögezte le a kormányfő.

Heger hozzátette, folyamatosan egyeztet Lengvarskýval a projektet megvalósításáról, és az egészségügyi tárcának a legfőbb prioritásként kell kezelnie a kórházak építését és maximális odafigyelést igényel ez a terület.

A kormányhivatal figyelmeztetett, hogy a tárca számos határidőt tekintve több hónapos késésben van, emellett a kórházprojekten dolgozó csapat nem megfelelő létszámú és szakmailag sem teljes. A kormányhivatal január 30-ig adott határidőt a minisztériumnak a teljes ütemterv kidolgozására és a projektcsapat létszámának feltöltésére.


(TASR)