Január végéig lehet javaslatot tenni arra, ki kapja a galántai városi díjat

2023. január 10. - 15:16 | Régió

Városi díjjal, a polgármester díjával és köszönőlevéllel tüntetné ki Galánta önkormányzata azokat a helyieket, akik hozzájárultak a város fejlődéséhez, illetve jelentős szakmai, tanulmányi vagy sporteredményeket értek el. A galántaiak január 31-ig tehetnek javaslatot arra, ki kapja a díjat - tájékoztatott honlapján a városi hivatal.

Január végéig lehet javaslatot tenni arra, ki kapja a galántai városi díjat
Fotó forrása: galanta.sk

Az oktatás, a tudomány és technológia, a művészet és kultúra, az egészségügy, az ingyenes véradás, valamint a közösségi tevékenység és a környezetvédelem területén eredményeket elért személyek kitüntetésére lehet javaslatot tenni, de a mezőgazdaság és az ipar, az újságírás és a közélet, a szociális jólét, a jótékonyság, valamint a biztonság és az életmentés területén jeleskedők is megkaphatják az elismerést. A benyújtott javaslatok közül a városi hivatal illetékes bizottsága választja ki a díjra jelölteket, majd a javaslatot a polgármester és a képviselő-testület elé terjeszti.

Tavaly Császár Erzsébet orvosnőt tüntették ki a városi díjjal odaadó szakmai munkájáért, a betegekkel való törődéséért, szakmai és emberi hozzáállásáért, valamint a Szent Lukács Kórház dolgozóit a COVID-19 járvány idején végzett fáradhatatlan munkájukért, az odaadó beteggondozásért, az önzetlen segítségéért.

TASR

Címkék: Galánta, városi díj