Januárban elnökséget választ a Híd, a Modrí nélkül folytathatják

2023. november 15. - 12:50 | Belföld

2024 januárjában elnökséget választ a Most-Híd, továbbá állást foglal a köztársaságielnök-választással kapcsolatban, valamint dönt a Modrí párttal való együttműködésről – tájékoztatott Sólymos László, a Most-Híd elnöke.

Januárban elnökséget választ a Híd, a Modrí nélkül folytathatják
Fotó: archív

„A szeptemberi parlamenti választásnak közösen vágtunk neki Mikuláš Dzurinda Modrí pártjával, mert egyforma a világnézetünk és az ország jövőjével kapcsolatos elképzeléseink. A világos elképzeléseinken és az ország jövőjével kapcsolatos felelős hozzáálláson azonban ezen a választáson felülkerekedtek a populista jelszavak és a politikai arrogancia” – mondta Sólymos. Hozzátette, a szlovákok, a magyarok és más nemzeti kisebbségek egymás mellett élésének támogatása érdekében továbbra is szükség van arra az eszmére, amelyre a Most-Híd épül.

Sólymos feltételezése szerint a Most-Híd kiépítését önállóan, a Modrí párt nélkül folytatják, de erről a kongresszuson kell dönteniük a küldötteknek. „Az államfőválasztást szintén rendkívül fontos politikai eseménynek tartjuk. Januárban már ismert lesz az összes jelölt, így felelős döntést tudunk hozni ebben a kérdésben” – tette hozzá.


(TASR)