Januárban indul világ körüli útjára a magyar hajóskapitány!

2016. november 27. - 15:05 | Tech

Világ körüli útra indul 2017 januárjában Légrádi Márk, magyarországi hajóskapitány egy vitorlással, a különleges vállalkozásának pedig nemes célja van – beteg gyerekeknek szeretne adományokat gyűjteni.

Januárban indul világ körüli útjára a magyar hajóskapitány!
Légrádi Márk (Fotó: foldkerules.hu)

"Sokat gondolkoztam, hogy mely nap volna a legideálisabb az induláshoz, talán egy szerdai, vagy egy pénteki. Arra jutottam, ha már ilyen közel az év vége, akkor megvárom a születésnapomat, hiszen magával az úttal egy új élet kezdődik, ezért az indulás napjának a 2017. január 6-át tűztem ki. Számomra ez az időpont mind a hajó munkálatainak befejezéséhez, mind a rendezvények megszervezéséhez és a háttérmunkálatok lebonyolításához elég messze van" – mesélte Márk az indulás kapcsán.

A fiatal hajóskapitány ezzel a döntéssel plusz erőre tett szert az önmotiváció terén és mindez még jobban inspirálja a napi 12-17 órás munkában. Az időpont meghatározása lehetővé tette a pontos szakaszok meghatározását és kiírását. A tervezett utat megközelítőleg három év alatt tudja majd megtenni.

„Szeretném bemutatni azt, hogy akaraterővel, sok munkával, céltudatossággal és egymás iránti szeretettel képesek vagyunk megvalósítani az álmainkat és végigcsinálni egy nagy utazást, melynek mindezek mellett jotékonysági célja van" – nyilatkozta korábban a Paraméternek Légrádi Márk.


-para-