Japán egymilliárd dollárral segíti az éhező gyerekeket

2017. július 18. - 08:30 | Külföld

Japán két év alatt egymilliárd dollárral járul hozzá a szegénység és az éhínség elleni harchoz, kifejezetten a gyerekek és fiatalok támogatására szánva ezt az összeget- jelentette be hétfőn New Yorkban Kisida Fumio japán külügyminiszter.

Kisida Fumio a fenntartható fejlődésnek szentelt New York-i ENSZ-fórumon felszólalva közölte, hogy Tokió 2019 márciusáig egymilliárd dollárral támogatja a gyerekeket és fiatalokat. Kiváltképpen az oktatásukra, az egészségügyi ellátásukra, a nemi egyenjogúság megteremtésére és a katasztrófák okozta kockázatok csökkentésére szánja az összeget, amelyet az ENSZ Fejlesztési Programja (UNDP) fog felhasználni.

Az ENSZ-tagországok vezetői 2015-ben 17 célt fogalmaztak meg a fenntartható fejlődést szolgáló globális cselekvési tervükben, és ezek között szerepelt a szegénység és az éhínség felszámolása is. A kitűzött feladatokat 2030-ig kell végrehajtani.

Japán jelenleg is tevékenyen segíti a bajban lévő gyerekeket és fiatalokat. Kisida Fumio példaként említette azt, hogy országa hét nemzetközi szervezettel együttműködve foglalkozik a szíriai iskolák rendbetételével, a tanárok továbbképzésével, és segíti a polgárháború sújtotta országban a több százezer szíriai menekült egészségügyi ellátását és oktatását.

(MTI)