Japánban ismét nagyon magas az új koronavírus-fertőzöttek száma

2020. július 2. - 17:08 | Külföld

Japánban a május eleji szintre emelkedett ismét a koronavírussal újonnan megfertőzöttek száma, de nem készülnek az akkorihoz hasonló szükségintézkedésekre - közölte csütörtökön a kormány képviselője.

Japánban ismét nagyon magas az új koronavírus-fertőzöttek száma
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A megállapított 193 új fertőzés mintegy felét, 107 esetet Tokióban szűrték ki. Koike Juriko, a város kormányzója egyebek között arra kérte a 14 millió lakost, hogy ne látogassa az éjszakai szórakozónegyedeket.

Tokióban nagyfokú készültségre van szükség a koronavírus továbbterjedésének elkerüléséhez - mondta egy sajtótájékoztatón.

Japánban eddig 19 700 fertőzést regisztráltak és 990-en haltak meg a vírus miatt. A kormány június közepén visszavonta azt az ajánlását, hogy a lakosság lehetőleg ne lépje át a prefektúrák - közigazgatási egységek - határát, az új esetek szaporodása összefügghet a lazítással.

Szuga Josihide, a kormány titkára azt mondta, hogy nem tervezik a rendkívüli helyzet ismételt bevezetését, amely egy hónapig tartott, és május 25-én fejeződött be országos szinten. Az időszak végén már csak Tokióban és négy prefektúrában volt érvényben.

(MTI)

Címkék: koronavírus, Japán