A Járóbeteg-ellátók Szövetségének elnöke szerint nagy nyomás nehezedik az egészségügyi dolgozókra

2020. december 15. - 07:52 | Belföld

Az egészségügyi dolgozókra nehezedő hosszú távú nyomás már annyira elviselhetetlen, hogy csak idő kérdése, és kártyavárkánt fog összeomlani az ellátórendszer – nyilatkozta a TASR hírügynökségnek Zuzana Dolinková, a Járóbeteg-ellátók Szövetségének (Zväz ambulantných poskytovateľov - ZAP) elnöke.

Dolinková felhívta a figyelmet arra, hogy már december közepe van, de az orvosok még mindig nem állapodtak meg az állami Általános Egészségbiztosítóval a 2021 januárjától aktuális szerződési feltételekről. A Dôvera magán egészségbiztosítóval megkötött szerződések 2020 végéig érvényesek. „A Dôvera egészségbiztosítóval folytatott tárgyalások egyelőre nem vezettek eredményre, nem tudjuk milyen lesz a megegyezés 2021 januárjától" - mondta.

Dolinková hozzátette, a ZAP tisztában van azzal, hogy ezek nem jó hírek a páciensek számára, de hozzátette, hogy mint minden évben, a szövetség idén is felhívja a minisztérium figyelmét a nem megfelelő finanszírozásra. Ha semmit sem tesz a tárca ennek a problémának a megoldásáért, az ki fog hatni az egészségügyi ellátás színvonalára.


TASR