Jaroslav Naď jelezte, egy mérsékelt lockdown után jöhetne a tömeges tesztelés

2020. október 22. - 09:05 | Belföld

A védelmi miniszter a Központi Válságstáb csütörtöki ülése előtt jelezte, hogy a tömeges tesztelést egy enyhébb lockdown előzheti meg.

Jaroslav Naď jelezte, egy mérsékelt lockdown után jöhetne a tömeges tesztelés
Jaroslav Naď (Fotó: TASR)

"A kettő kombinációja lehet, egy mérsékeltebb lockdown, majd utána a tömeges tesztelés" - közölte a sajtóval Jaroslav Naď a járványügyi bizottság ülésének végkifejletét.

A védelmi miniszter cáfolta, hogy Igor Matovič (OĽaNO) miniszterelnök visszalépne a tömeges tesztelés szándékától. Megerősítette viszont azt, hogy az antigén teszteket szállító repülőgép már megérkezett Szlovákiába.

Martin Klus SaS-es külügyi államtitkár azt közölte, hogy a tömeges tesztelés gondolatát mindenképpen támogatják, a lockdownt illetően viszont szeretnék megtudni a részleteket. Azt ugyanis, hogy mit jelent ennek mérsékelt formája, egyelőre nem tisztázták.

"Nem hinném ugyanakkor, hogy a szó szoros értelmében a lockdown fenyegetné most Szlovákiát" - fogalmazott. Szerinte a tömeges teszteléssel lehetne változtatni azokon a "szabályokon", melyeket a koronavírus-járvány terjedése állított fel.

(TASR)