Jaroslav Naď mérlegeli, hogy távozik a politikából!

2022. augusztus 7. - 07:55 | Belföld

Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter mérlegeli, hogy távozik a politikából. Ezt a Denník N által szervezett beszélgetésen ismerte el az Atmosféra nevű fesztiválon. 

Jaroslav Naď mérlegeli, hogy távozik a politikából!
Jaroslav Naď (Fotó: TASR)

"Mondtam Igornak és Edonak (Igor Matovič OĽaNO-elnök, pénzügyminiszter és Eduard Heger miniszterelnök - a szerk. megj.), hogy gondolkodom azon, hogyan tovább. Nem leszek sosem az az ember, aki ne maradna lojális, viszont ha eldöntöm, hogy távozom a politikából, akkor teljesen. Ez akár holnap is megtörténhet, mert az embernek ebből már elege van. Tényleg azon gondolkodom, hogyan tovább" - mondta.

"Mikor azt látom, hogy némelyik politikai vezető a saját vagy pártja érdekeit helyezi előtérbe az ország érdekeivel szemben, akkor bocsánat. Miért kell 20 órát dolgoznom naponta, ha azzal kell foglalkoznom, hogy valaki távozik-e vagy sem, és elmennem Kuffa után, hogy segíthetek-e Ukrajnának egy újabb fegyverszállítmánnyal, mert ott embereket ölnek?!" - folytatta.

Beszélt arról is, hogy emberileg csalódott Juraj Krúpában, aki bő egy hete jelentette be távozását az OĽaNO frakciójából, majd belépett az SaS parlamenti klubjába. Naď amiatt neheztel rá, mert ezt megelőzően még csak fel sem hívta, márpedig Krúpa a parlament belbiztonsági bizottságának elnökeként szoros kapcsolatban állt vele.

Bírálta Gyimesi György (OĽaNO) javaslatát is a szivárványzászlók hivatali kifüggesztésének tilalmáról. "Azt mondtam, hogy ha ez átmegy, én kifüggesztem a szivárványzászlót a védelmi minisztériumra".

A koalíciós válsággal kapcsolatban azt mondta, hogy folyamatosak a nem formális találkozók a koalíció emberei között, és ő maga szeretné az SaS-t a kormányban tudni.

A teljes beszélgetés megtekinthető itt: