Járvány ide, koronavírus oda, Radványi Miklós szerződést hosszabbított a garamszentkeresztiekkel

2020. március 20. - 08:13 | Sport

Javában tombol a koronavírus-járvány, szünetelnek a sportrendezvények, köztük a futballbajnokságok. A színfalak mögött azonban zajlanak a történések. Így van ez a Fortuna Ligában az alapszakaszt a sereghajtó pozíciójában zárt garamszentkeresztiek esetében is. Az FK Pohronie klubvezetése ugyanis éppen szerdán, március 18-án hosszabbított szerződést a bennmaradásért küzdő alakulat csallóközi gyökerekkel rendelkező vezetőedzőjével, Radványi Miklóssal (felvételünkön). 

Járvány ide, koronavírus oda, Radványi Miklós szerződést hosszabbított a garamszentkeresztiekkel
Fotó: TASR-felvétel

„Már korábban felmerült annak a lehetősége, hogy szerződést hosszabbítsunk. Én előbb azt ajánlottam a vezetőket, hogy várjuk meg az idény végét. Ők azonban arra kértek, hogy már most állapodjunk meg a folytatás feltételeiben. A kontraktus meghosszabbítása számomra azt jelenti, hogy a klubvezetők pozitívan értékelik a munkámat, bíznak bennem, bennünk. Ugyanis asszisztensemmel, Jozef Pavlíkkal tovább folytatom az összmunkát. A tisztségviselők látják, érzékelik, hogy fejlődnek védenceim, pozitívan értékelik a kollektíva javuló teljesítményét. Személy szerint csupán egy dolog bosszant, nem tudjuk értékesíteni helyzeteinket. A további statisztikai mutatók alapján azonban képesek vagyunk felvenni a versenyt, akár felülmúlni ellenfeleinket. Ami engem illet, jól érzem magam a klubnál, a vezetőkkel, a játékosokkal hamar közös nevezőre jutottunk. Ezért is mondtam igent a felkérésre” – nyilatkozta a Paraméternek Radványi Miklós.

Tőle azt is megtudtuk, hogy az elsődleges cél ugyan a bennmaradás kiharcolása, de abban az esetben is igényt tartanak munkájára, ha az együttes kénytelen lenne a szezon végén elbúcsúzni a honi felsőháztól. Egy héttel ezelőtt érkezett az ajánlat, némi gondolkodási idő után a rutinos szakember igent mondott a felkérésre.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy hol látta el kézjegyével a szerződést?

„A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel, félúton, semleges helyen találkoztam a vezetőkkel, s írtuk alá a szerződést. Az egész nem tartott tovább öt percnél”

– fűzte tovább a gondolatsort a tréner, akit a bajnoki küzdelemsorozat folytatásának esélyeiről is kérdeztük.

„Természetesen jelenleg nem edzünk. Számomra legfontosabb kritérium az életben az egészség. A játékosoké, a szurkolóké, minden egyes embertársamé. A focit a nézőknek játsszák, ezért nem lennék elragadtatva a zárt kapus bajnokiktól. Játsszunk majd akkor, ha nem lesz veszélyben senki” – zárta mondandóját Radványi Miklós.

ái