Járványbiztosra alakították át az Old Traffordot, 23 500 nézőt fogadna az MU

2020. október 28. - 20:57 | Sport

Az Old Trafford stadion készen áll arra, hogy a koronavírus-járvány miatti szigorú szabályok betartásával is nézőket fogadjon a Manchester United labdarúgócsapatának hazai mérkőzésein.

Járványbiztosra alakították át az Old Traffordot, 23 500 nézőt fogadna az MU
Fotó: AP

Collette Roche, a klub operatív igazgatója szerdán azt mondta, átalakították a 76 ezer fő befogadására alkalmas létesítményt, így amint a brit kormány újra engedélyezi, hogy nézők előtt rendezzék a mérkőzéseket, azonnal ki tudnak nyitni.

A helyi törvényhozás eredetileg októbertől szerette volna ismét engedélyezni a nézők számára a belépést, ám az emelkedő fertőzésszám miatt elnapolta döntését.

Roche kijelentette, elég furcsa, hogy a mozik és a színházak nyitva állnak, stadionokba azonban nem mehetnek az emberek.

"Biztos vagyok abban, hogy biztonsággal el tudnánk helyezni a drukkereket. Rendkívül érdekes, hogy máshol lehet gyülekezni, itt azonban nem" - fogalmazott a sportvezető.

A Manchester United szurkolói legutóbb márciusban, a városi rivális City elleni összecsapáson láthatták élőben kedvenceiket. Korábban a klub azt jelentette, a pandémia nyomán csak a kiesett jegybevételek miatt 70 millió fonttal csökkent a profitjuk.


(MTI)