A járványhelyzet alatt kapott jutalomból vett új könyveket a könyvtárnak egy egészségügyi dolgozó

2020. december 25. - 16:42 | Régió

Több mint harminc új könyvet vásárolt és ajándékozott a helyi könyvtárnak egy egészségügyi dolgozó Dubnica nad Váhom városában.

A járványhelyzet alatt kapott jutalomból vett új könyveket a könyvtárnak egy egészségügyi dolgozó
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A neve elhallgatását kérő egészségügyi dolgozó a koronavírus-járvány első hulláma alatt kapott pénzjutalomból fordított több mint 400 eurót könyvvásárlásra. Ilyen módon több mint 30 műhöz jutott hozzá, amiket aztán odaajándékozott a helyi könyvtárnak.

Az illető így akarta kifejezni egyet nem értését a hazai egészségüggyel kapcsolatban. Egyúttal rámutatott a kórházak, illetve szociális otthonok rossz állapotára, kritizálta az egészségügyi nővérek fizetését, miközben véleménye szerint a jelenlegi járványhelyzet alatt alkalmazott jutalmazás semmit sem old meg.

Beáta Nemcová, a könyvtár igazgatója örömmel fogadta az adományt. Mint elmondta, általában a könyvtár maga vásárolja a könyveket, de gyakran előfordul olyan is, hogy más emberek visznek új könyveket, amiket elolvastak és már nincs rá szükségük. Az viszont most fordult elő először, hogy a könyvtár ilyen nagy adományt kapott volna.


TASR/para