A járványügyi bizottság is egyetért azzal, hogy az oltás után bizonyos idővel már ne kelljen tesztelni

2021. április 14. - 20:43 | Belföld

A járványügyi bizottság szerdán egyetértését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az oltás után bizonyos idővel – vakcinától függően – ne kelljen negatív koronavírustesztet felmutatni.

A járványügyi bizottság is egyetért azzal, hogy az oltás után bizonyos idővel már ne kelljen tesztelni
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter vezetésével szerdán ismét összeült a pandémiai bizottság, hogy az aktuális járványhelyzetről és az intézkedésekről tárgyaljanak.

Az egészségügyi minisztérium szerda esti közleményében az áll, hogy a Covid-automata és a tesztelési stratégia átértékeléséhez még további szakmai egyeztetésekre van szükség, a végső anyag pedig a járványügyi bizottság következő ülésének tárgyát képezi majd.

Eliášová Zuzana, az egészségügyi minisztérium szóvivője közölte, a pandémiai bizottság egyetértett azzal a javaslattal, hogy a Covid-automata értelmében ne vonatkozzon a tesztelési stratégia azokra, akik legalább 14 napja megkapták a Pfizer/BioNTech vagy a Moderna vakcinájának második adagját, vagy legalább 4 hete beoltották őket az AstraZeneca első adagjával.

A javaslatról egyelőre nem döntöttek, további tárgyalásokat folytatnak róla, illetve a kormánynak is jóvá kell hagynia, mielőtt érvénybe lép.


(parameter)