Játékpénzzel fizettek a fiatalok – a vendéglőst még átverték, de a játékteremben már lebuktak

2020. június 2. - 11:34 | Régió

„A pénzt nem az interneten vesszük” – üzeni a rendőrség főként a fiataloknak azt követően, hogy egyesek társasjátékba szánt bankókkal próbáltak vásárolni.

Játékpénzzel fizettek a fiatalok – a vendéglőst még átverték, de a játékteremben már lebuktak
Rendőrségi felvételek - további képekért kattints!

Martina Kredatusová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a rendőrség jelenleg is foglalkozik néhány ilyen esettel. Az elkövetők 10 és 20 eurós bankókkal próbáltak fizetni, amelyek első ránézésre valódinak tűnnek, de ha jobban szemügyre vannak véve, akkor látható, hogy hiányoznak róluk a biztonsági elemek, a hátsó részükön pedig a „Prop copy” felirat látható.

Egy 20 és egy 23 éves fiatalember egy pöstyéni vendéglőben fizetett ilyen bankóval. Ezt követően pedig egy játékteremben próbálták felváltani a pénzt, hogy legyen mit a játékgépbe dobniuk, a személyzet azonban rájött a turpisságra. Skalicán egy 24 éves férfi cigarettát vásárolt hasonló bankóval.

A rendőrség rövid időn belül elfogta a csalókat, akiknél több tucatnyi játékpénzt találtak. A tettesek ellen eljárást indítottak.

A rendőrség figyelmezteti az üzletekben, vendéglőkben, játéktermekben dolgozókat, hogy mindig ellenőrizzék le a pénzt, amit a vásárlóktól átvesznek.


-para-