Játéktermekben razziáztak országszerte

A Pénzügyi Igazgatóság Bűnügyi Hivatalának (KÚFS) vámőrei csütörtökön száz üzemegységben tartanak razziát országszerte.

Játéktermekben razziáztak országszerte
Fotó: Pixabay - illusztráció

Ez az eddigi legnagyobb akció, melynek célja a szerencsejátékokról szóló törvény kijátszásának leleplezése. Erről a Pénzügyi Igazgatóság tájékoztatott csütörtökön.

Drahomíra Adamčíková szóvivő elmondta: a vámőrök minden megyében razziáznak. Ellenőrzik az áfa-csalásokkal és a társaságiadó-csalásokkal kapcsolatban felmerült gyanút is. Részletes tájékoztatást hétfőre ígért, amikorra kiértékelik és elemzik az ellenőrzések eredményeit.

A szóvivő elmondása szerint a kirótt pénzbüntetések száma és összege az előző évekhez képest jelentős mértékben növekedett. Az adóhivatalok tavaly 210 büntetést róttak ki összesen 378 660 euró értékben. A 2017-ben kiszabott büntetések összege 13 680 euróval több volt, mint 2016-ban, ami 3,75%-os növekedést jelent. 2015-höz képest 245 460 euróval több büntetést róttak ki tavaly, ami 184%-os emelkedésnek felel meg. 

Nyereményként tavaly összesen 2,699 milliárd eurót fizettek ki, az egy évvel korábbi adatokkal összehasonlítva 20 millió euróval többet. A játéktermek üzemeltetéséből 2017-ben 197 millió euró folyt be az államkasszába, ami az egy évvel korábbi adatokkal összehasonlítva 12 millió eurós többletet jelent.


TASR/para