Javaslatokat tehetnek a községek a buszmenetrenddel kapcsolatban

2021. szeptember 6. - 12:43 | Régió

Szeptember 20-ig javaslatokat tehetnek Nagyszombat megye településeinek önkormányzatai a vidéki autóbuszok menetrendjének összehangolására az SAD Dunajská Streda (Dunaszerdahely), az Arriva Trnava és a SKAND Skalica közlekedési vállalatnak.

Javaslatokat tehetnek a községek a buszmenetrenddel kapcsolatban
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A menetrend összeállításakor a cégek figyelembe veszik a vasúti menetrend változásait és a csatlakozásokat az átszállási csomópontokon.

Az önkormányzatokat Nagyszombat megye önkormányzata kérte fel a véleményezésre, egyúttal figyelmeztetett: a határidő után beérkező kéréseket nem veszik figyelembe, mivel megkezdődik a közlekedési vállalatokkal való egyeztetés. A megye egyúttal azt is kérte, a szomszédos községek előre egyeztessék javaslataikat, mivel egymással ellentétes elvárásoknak képtelenség eleget tenni.

A megye arra is felhívta a figyelmet, hogy mivel veszteséges az autóbusz-közlekedés, új járatok csak úgy indíthatók, ha annak finanszírozásában részt vesznek az érintett községek.

A javaslatokat a közlekedési vállalatnak, a másolatot pedig a megyei önkormányzat közlekedéspolitikai osztályának kell elküldeni.

(TASR)