Javul a járványhelyzet a Dunaszerdahelyi járásban is

2024. február 13. - 14:56 | Régió

Február 5-től összesen 9407 akut légúti megbetegedésben, köztük COVID-19-ben szenvedő beteget regisztráltak az egészségügyi szakemberek Nagyszombat megyében.

Javul a járványhelyzet a Dunaszerdahelyi járásban is
Fotó: Paraméter - illusztráció

Közülük 2504-en influenzások voltak, mindkét betegséget tekintve csak enyhe, 0,9%-os, illetve 3,3%-os csökkenést regisztráltak az előző héthez képest. A legtöbb fertőzöttet a Galgóci (Hlohovec) járásban regisztrálták - tájékoztatott Tomáš Hauko, a Nagyszombati Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) munkatársa.

Az akut légúti betegséget 100 ezer lakosra vetítve 3106 személynél diagnosztizálták, influenzát pedig 827-nél. A legtöbb beteg az öt évnél fiatalabb gyerekek körében volt. Az esetek 3,2 százalékában járt szövődménnyel a betegség, a leggyakrabban középfülgyulladással.

37 óvodát és 24 alapiskolát kellett bezárni a megyében a járvány miatt. A legtöbbet a Galántai járásban (10 óvoda és hat alapiskola), a Nagyszombati járásban (négy óvoda és hat alapiskola) és a Dunaszerdahelyi járásban (hat óvoda és három alapiskola). A Pöstyéni és a Senicai járásban hét, a Galgóci járásban négy intézményt zártak be ideiglenesen.


(TASR)