Jazz, soul és csallóközi ízek a FEBO Fesztiválon

2020. március 18. - 10:24 | Régió

Március első hetében Dunaszerdahelyen indult a határok nélküli FEBO fesztivál, amely az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósult meg.

A rendezvénysorozat ingyenes kulturális programokon keresztül volt hivatott megerősíteni a szlovák-magyar határmenti régiók turisztikai vonzerejét és a két ország közti partnerkapcsolatot.

A fesztiválsorozat keretén belül a Jar of Soul együttes koncertet adott a dunaszerdahelyi Villa Rosa panzió és étteremben.

Soul est a dunaszerdahelyi Seven étteremben.

A Thermalpark éttermében Szakonyi Milán jazzénekes zenélt.

A nyékvárkonyi Amade Château éttermében Varga Dávid és Reviczky Balázs Sinatra & Bublé című jazzelőadását hallhatták a vendégek.

Szombaton délelőtt a dunaszerdahelyi MOL Aréna előtt Mihályi Réka szórakoztatta a gyerekeket Masni és Pocó című zenés bábelőadásával.

Jó ebédhez szól a nóta – délben a Fölszállott a páva magyarországi tehetségkutató műsor győztese, a csallóközi Pósfa zenekar zenélt.

A sztárvendég a Tóth Vera Quartet volt. A 2004-es Megasztár győztese, Tóth Vera új formációban lépett fel kiváló jazzelőadásával. A koncertek nagy sikert arattak a dunaszerdahelyi közönség körében.

A FEBO fesztivál célja a lokális értékek – a helyi gasztronómia, a borászat, a népművészet és a természeti kincsek – bemutatása, valamint a régió vonzó programjainak népszerűsítése a helyi lakosok és a turisták körében.

A fesztivál további helyszínei: Eger, Nagymaros, Komárom, Nagymegyer, Kisvárda, Mosonmagyaróvár, Fűr

-k-