Jeff Bezos szerint idővel emberek milliói laknak majd távoli bolygókon

2021. november 20. - 17:37 | Tech

Jeff Bezos szerint az emberek egy napon távoli bolygókon fognak lakni és turistaként fognak visszajárni a Földre, mint egyfajta rezervátumba.

Jeff Bezos szerint idővel emberek milliói laknak majd távoli bolygókon
Jeff Bezos (Fotó: TASR/AP)

Ő és a világ más szupergazdagjai hamarosan meg fogják találni a módját annak, hogy az ember "bolygóközi fajjá" válva különböző planétákon lakhasson - mondta egy washingtoni űrkutatási fórumon az Amazon óriáscég egykori elnök-vezérigazgatója, a Blue Origin magán űripari vállalat alapítója, a világ második leggazdagabb embere.

Bezos szerint idővel emberek milliói fognak a Földről az űrbe költözni. Évszázadok során az emberek többsége vagy legalábbis nagy része űrbéli kolóniákon fog születni, élni és dolgozni, a világűrt mondhatja majd otthonának, és "talán majd úgy fognak látogatóba érkezni a Földre, mint most mi a Yellowstone Nemzeti Parkba".

"Világűrbe költöző és ott dolgozó emberek milliói - ez a Blue Origin víziója"

- mondta.

A vállalkozó arról beszélt a washingtoni Nemzeti Katedrálisban tartott fórumon, hogy becslése szerint a Föld nagyjából legfeljebb 10 milliárd embert tud eltartani, a népességnövekedésre pedig az lehet a megoldás, hogy az űrben keresünk több helyet. A Naprendszer akár egybillió embert is eltarthat - vélte.

Mint mondta, vállalata a környezetkárosító iparágak világűrbe való kitelepítésére összpontosít, hogy meg lehessen menteni a Földet a pusztulástól.

Egy nappal korábban egy előadásában a vállalkozó üzleti riválisa, Elon Musk is arról beszélt, hogy a túlnépesedő emberiségnek mihamarabb be kell népesíteni más bolygókat is, köztük a Marsot, ehhez például az ő űripari cége, a SpaceX gyártana nagyüzemi módon hatalmas utas- és teherszállító űrhajókat.

(MTI)

Címkék: jeff bezos, világűr