Jégkorong-vb: Kazahsztán legyőzésével negyeddöntőben a németek

2022. május 22. - 18:14 | Sport

A német válogatott vasárnap biztosította negyeddöntős részvételét a Finnországban zajló jégkorong-világbajnokságon, miután a csoportkör hatodik fordulójában 5-4-re legyőzte Kazahsztánt.

Jégkorong-vb: Kazahsztán legyőzésével negyeddöntőben a németek
Fotó: TASR/AP

Az A csoport fordulatos, délutáni mérkőzésén a németek az első harmadban kétszer egyenlítették ki minimális hátrányukat, majd a 26. percre kétgólos előnyre tettek szert. A kazahok viszont a 40. és a 41. percben is eredményesek voltak, így ezúttal ők egyenlítettek. Yasin Ehliz a 48. percben viszont ismét a németeket juttatta előnyhöz, az eredmény pedig azt követően már nem változott.

A csoportkör utolsó fordulóját így nulla ponttal, az utolsó helyen várják a kazahok, akik az egypontos olaszokkal mérkőznek meg hétfőn, a találkozó tétje a bennmaradás. A németek a Kanada elleni 5-3-as vereséggel mutatkoztak be a vb-n, azóta sorozatban az ötödik győzelmüket aratták.

A B csoportban a britek 2-0-ra, majd 3-1-re is vezettek, az esélyesebb lettek csak az 52. percben érték utol vasárnapi ellenfelüket, majd Andris Dzerins 54. percben lőtt gólja már fordítást, és végül győzelmet ért számukra. A lettek négy góljából három emberelőnyös szituációban születetett.

Eredmények, csoportkör, 6. forduló:

A csoport (Helsinki):
Németország-Kazahsztán 5-4 (3-2, 1-1, 1-1)

később:
Svájc-Franciaország 19.20

B csoport (Tampere):
Lettország - Nagy-Britannia 4-3 (0-2, 2-1, 2-0)

később:
Svédország-Norvégia 19.20


MTI