Jégveréssel csapott le a felhőszakadás Dunaszerdahelyre és környékére! (VIDEÓK, FOTÓK)

2018. június 6. - 14:30 | Régió

Röviddel 14 óra után hatalmas felhőszakadás érte el Dunaszerdahelyt. Orkán erejű széllel érkezett, helyenként borsó nagyságú jéggel ömlött az eső.

Jégveréssel csapott le a felhőszakadás Dunaszerdahelyre és környékére! (VIDEÓK, FOTÓK)
Fotók: Cséfalvay Á. András (1-7), ill. olvasói felvételek - További felvételekért kattints!

Délután fél öt előtt Čandal Tibor, a járási tűzoltóság igazgatója arról tájékoztatott bennünket, hogy már mintegy 50 riasztást kaptak a városból és környékéről, de még folyamatosan érkeznek. "Behívtuk az összes elérhető emberünket és riasztottuk az önkénteseket is" - húzta alá.

Elárulta, hogy a víz elárasztotta többek között a Fő utca melletti UniCredit bankot, több iskolát és a kórházat is. utóbbi helyszínen a bősi komplex mentőszolgálat egységei avatkoztak be. Dunaszerdahelyre rendeltek Galántáról egy nagy, 5000 liter/perc teljesítményű szivattyút is.

Többen jelentették korábban, hogy a Max bevásárlóközpont környékén több helyen is összefolyt a víz, van, ahol az autók alvázát is eléri. A Kisudvarnoki úton és a Fő utcán is nagy mennyiségű víz gyűlt össze, amit a csatornák nem tudnak elvezetni.

És a Maxnál:

A Kisudvarnoki úton az egyik családi háznál:

Innét azt az információt kaptuk, hogy a víz jó része nem tudott lefolyni a csatornába, az autósok pedig sokan ahelyett, hogy lassítva haladtak volna, felverték a vizet, ami így még nagyobb mennyiségben áramlott be a ház udvarára.

Ollétejedben kopog a jég:

Ilyen jegek potyogtak:

Volt, ahol a WC művelt különös dolgokat, visszabeszélt, mint pl. az Újfalu lakótelep egyik panelházában:

-para-

Címkék: felhőszakadás