Jelenleg nincs szükség a veszélyhelyzet kihirdetésére, az oltatlanokat viszont fontos dologra szólította fel az OĽaNO képviselője

2021. október 3. - 15:33 | Belföld

Az OĽaNO frakcióvezetője, Michal Šipoš vasárnap az RTVS O 5 minút 12 című műsorában elmondta, jelenleg nincs szükség a veszélyhelyzet kihirdetésére.

Jelenleg nincs szükség a veszélyhelyzet kihirdetésére, az oltatlanokat viszont fontos dologra szólította fel az OĽaNO képviselője
Erik Tomáš és Michal Šipoš az RTVS vitaműsorában (Fotó: RTVS)

„Minden állampolgárnak, aki be akarja oltatni magát, megvan a lehetősége” – jelentette ki a vitaműsorban Šipoš, és egyúttal aláhúzta, azoknak a személyeknek, akik nincsenek beoltva, a lehető legnagyobb mértékben védeniük kell magukat a fertőzéssel szemben, és oda kell figyelniük minden járványellenes intézkedésre.

A Hlas-SD alelnöke, Erik Tomáš hozzátette, bízik benne, hogy a későbbiekben sem lesz szükség a veszélyhelyzet kihirdetésére.

Šipoš felszólította a koalíciót és az ellenzéket, hogy fogjanak össze az emberek egészségének megvédése érdekében. Rámutatott, hogy több országban, ahol magas az átoltottsági arány, már eltörölték az intézkedéseket. Kiemelte, fontos lenne, hogy az ellenzék is biztassa az embereket az oltakozásra.

“A járvány elleni küzdelem számomra egy lottónak tűnik” – jegyezte meg Tomáš, hozzátéve, az oltási lottó helyett inkább a kórházakra fordíthatták volna a pénzt. A képviselő szerint az alacsony átoltottság összefügg a kormánnyal szembeni bizalmatlansággal. Šipoš szerint azonban a vakcinalottón kisorsolt összegek inkább kerüljenek az emberekhez, mintsem az oligarchákhoz.

Az OĽaNO frakcióvezetője szerint több lehetőség is lenne, hogy növeljék az oltási hajlandóságot, azt azonban egyelőre nem tudta megítélni, helyes lenne-e, ha fizetnének az oltásért cserébe az embereknek. “Minden egyes eszköz, amely segít növelni az átoltottságot, segít” – fogalmazott, ugyanakkor hozzátette, kényszeríteni senkit nem akarnak.


(TASR)