Jelentkezzen, aki tud valamit a miléniumi sírgyalázásról!

2020. július 20. - 15:10 | Régió

A rendőrség hétfőn közölte, hogy összesen 10 sírt károsított meg ismeretlen elkövető a Csilizpatashoz tartozó Milénium (Dunaszerdahelyi járás) falurészen lévő ún. morva temetőben.

Jelentkezzen, aki tud valamit a miléniumi sírgyalázásról!
Rendőrségi felvételek - további fotókért kattints!

Mint arról korábban írtunk, a múlt héten egy helyi hölgy vette észre a sírrongálást a kicsi morva temetőben, mikor kilátogatott férje sírjához, mely szintén a megrongáltak között volt.

Takács Ernő polgármester akkor közölte a Paraméterrel, hogy azért hívják morva temetőnek, mert a mintegy 100 éves kegyeleti helyen jórészt a környéken dolgozó morvákat temették el. A temetőben lévő sírok közül szavai szerint csak kettő maradt épségben. Hozzátette, megdöbbenve és értetlenül állnak az eset előtt, mivel ilyesmire korábban egyáltalán nem volt példa a faluban.

Mária Linkešová rendőrszóvivő hétfőn közölte, hogy a megrongált sírok közül kettő súlyosabban is károsodott, előzetesen 2 ezer euróra becsülték az összkárt, ez az összeg azonban még nőhet. Az ügyet a nagymegyeri rendőrőrs nyomozója vizsgálja.

"A rendőrség minden inforációt megvizsgál, ami ennek a borzalmas bűnténynek az elkövetőjéhez elvezethet. Amennyiben tanúja volt, vagy ismeri azokat a személyeket, akik felelősek mindezért, bármilyen információt jelezhet számunkra" - közölte a szóvivő. Megtehetik ezt a legközelebbi rendőrőrsön, a 158-as segélyhívón, de a rendőrség Facebook-oldalán is üzenetben.

(parameter)