Jelentős előrelépés a miloslavovi gyermekbántalmazás ügyében, szörnyű, mit állapítottak meg az áldozatnál

2022. augusztus 11. - 07:51 | Régió

Jelentős előrelépés történt a miloslavovi (Annamajor – Szenci járás) gyermekbántalmazás esetében, a rendőrség a Pozsony Megyei Ügyészség utasítására szigorította az ügy jogi besorolását – írja a TV Noviny.

Jelentős előrelépés a miloslavovi gyermekbántalmazás ügyében, szörnyű, mit állapítottak meg az áldozatnál
Fotó: Szinghoffer Mátyás

Január elején nagy port kavart a Miloslavovban történt eset, amely során az egykori szövetkezet területén fiatalok leitattak, bántalmaztak és levetkőztettek egy 11 éves lányt, az egészet pedig levideózták és feltették az internetre. A felvételek szerint az esetnek több 14 és 16 év közötti fiatal is szemtanúja volt. A történtek után a kislány kórházban végezte.

Az eset fő gyanúsítottja, E. M. ellen testi sértés és garázdaság ügyében indítottak eljárást. Most a pszichiátriai szakértők bizonyítékai hozzájárultak a bűncselekmény jogi besorolásának modosításához.

Juraj Chylo a Pozsony Megyei Ügyészségtől közölte, hogy a cselekmény következtében az áldozatnál alkalmazkodási (adaptációs) zavar alakult ki, ami a traumatikus eseménnyel összefüggű súlyos megbetegedés, és ezt súlyos testi sértésként kell kezelni.

Bár a megjelent felvételeken több személy is szerepelt, Chylo szerint csupán E. M.-et gyanúsították meg. A TV Noviny szerint a nyomozás lezárult, az elkövetőt pedig 2-től 5 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti. Mivel fiatalkorú tettesről van szó, a büntetés mértéke megfeleződik.

Kapcsolódó podcastunk:

A tizenévesek agresszív viselkedéséről leginkább a szülők tehetnek – PODCAST


(tvnoviny.sk)