Jelentősen megnőtt a mesterséges tüdőlélegeztetésre szoruló betegek elhalálozása a komáromi kórházban

2021. november 26. - 11:34 | Régió

A komáromi Agel kórház csak sürgős egészségügyi beavatkozásokat végez el. Ez az ún. fehér gyógyászat teljes felfüggesztését jelenti. Kivételt képeznek azok a betegek, akik onkológiai kezelésben részesülnek, és dialízisen vesznek részt. Az egynapos egészségügyi ellátás is megmarad. A döntés az egészségügyi miniszter utasítására reagál, és a koronavírus-járvány országszerte kialakuló rendkívül súlyos helyzetét tükrözi – erősítette meg Miroslav Jaška kórházigazgató.

Jelentősen megnőtt a mesterséges tüdőlélegeztetésre szoruló betegek elhalálozása a komáromi kórházban
Illusztrációs felvétel (TASR)

A komáromi kórházban a jelenlegi járványhelyzet ellenőrzés alatt áll, de hetek óta teljesen foglaltak a lélegeztetőgépekkel felszerelt Covid-ágyak. Minden olyan beteg, akinek mesterséges tüdőlélegeztetésre van szüksége, oltatlan. A járvány második hullámához képest rendkívül megnőtt a lélegeztetőgépre szoruló betegek elhalálozási száma, tette hozzá a kórház igazgatója.

A sebészeti, belgyógyászati ​​és neurológiai osztályok fekvőbeteg osztályán a kórház csak sürgős orvosi ellátást biztosít. A koronavírusos betegek számára a maximális ágykapacitást különítette el mesterséges tüdőlélegeztetéssel. Számos szervezési intézkedéseket is tettek, és más osztályok is együttműködnek a Covid-betegek kezelésében.

TASR