Jennifer Lawrence a "legértékesebb sztár"

2015. november 16. - 18:33 | Kultúra

Ismét Jennifer Lawrence, Az éhezők viadala-filmek főszereplője lett a "legértékesebb filmsztár", Angelina Jolie és Brad Pitt viszont kissé lejjebb csúszott a Vulture.com szórakoztatóipari honlap idei ranglistáján.

A honlap szerkesztőinek hétfőn közzétett összeállítása szerint a 25 esztendős Lawrence, aki a Napos oldal című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjat kapott, és rendkívül népszerű Az éhezők viadala-sorozat főhőseként, "nemzedéke vezető mozisztárja".

Korábban a Forbes magazinban jelent meg, hogy kolléganői közül a színésznő bevétele volt a legnagyobb, 52 millió dollár (15,1 milliárd forint) az elmúlt évben. A Vulture.com ugyanakkor olyan szempontokat is figyelembe vett a listája elkészítésekor, hogy az illető mennyire közkedvelt, hányszor emlegették a Twitteren, milyen a kritikai fogadtatása munkáinak és jelölték-e Oscarra.

Lawrence már tavaly is vezette a listát, és a további két dobogós helyen is változatlan maradt a felállás: a második Robert Downey Jr., a "Vasember", harmadik Leonardo DiCaprio. Jolie tavalyi 6. helyéről a 17-dikre csúszott, ugyanakkor róla beszéltek a legtöbbet a közösségi oldalakon. Férje, Pitt az előző évi 9. helyről a 16-dikra esett vissza.

A 36 esztendős Chris Pratt viszont a Jurassic World és A galaxis őrzői című filmeknek köszönhetően tavalyi 57. helyéről idén egészen a 11-dikre repült, és a legrokonszenvesebb színész címét is elnyerte.

Ben Affleck Oscar-díjas színész-rendező-producer, kollégája, Joaquin Phoenix és az Emmy-díjas Amy Schumer pedig hármasban vezetik "a kritikusok által leginkább elismert" mezőnyt a Vulture listáján.

MTI/para

Címkék: Jennifer Lawrence