Jenson Buttont sokkolta, hogy Vettel távozik a Ferraritól

2020. május 19. - 11:33 | Sport

A 2009-ben világbajnok Jenson Buttont "sokkolta", hogy Sebastian Vettellel nem hosszabbított szerződést a Forma-1-es Ferrari istálló.

Jenson Buttont sokkolta, hogy Vettel távozik a Ferraritól
Archív felvétel (Fotó: AP)

A 40 éves brit sztár a Sky Sportsnak nyilatkozva úgy fogalmazott, ha a csapat távolította el a négyszeres vb-győztes német pilótát, akkor az olaszok "őrültséget" követtek el.

"Tavaly megmutatta, hogy mennyire gyors tud lenni, és bár voltak nehéz pillanatai, amikor Charles Leclerc nagyon jól teljesített, végül megbirkózott ezzel a mentális kihívással és visszavágott"

- fejtette ki véleményét Vettelről Button, hozzátéve, hogy a 32 éves német versenyző éppen az a személy, akit bármelyik F1-es csapattulajdonos szívesen látna az egyik autójában.

"Valami van a háttérben. Nekem nagyon furcsa, ami történt, és még mindig nehéz elhinnem, hogy Sebastiant jövőre már nem látjuk a piros versenyautóban"

- mondta Button.

A Ferrari a múlt héten jelentette be, hogy nem hosszabbít Vettellel, akinek az év végén jár le a szerződése. A német helyére a spanyol Carlos Sainz Jr. érkezik 2021-ben.

A német sajtó arról írt, hogy az olaszok csökkentett fizetéssel járó egyéves megállapodást ajánlottak Vettelnek, melyet a versenyző visszautasított. Vettel később azt nyilatkozta, a pénzügyi kérdések nem befolyásolták a Ferrarival közösen meghozott döntést.

Az idei Forma-1-es idény a koronavírus-járvány miatt még nem kezdődött el, a tervek szerint július elején Ausztriában versenyez majd először a mezőny.

(MTI)