A jó ég tudja miért, de Kočner még mindig vigyorgós kedvében van (VIDEÓ)

2020. január 13. - 13:21 | Belföld

Az ebédszünetet letelte után folytatódik a Kuciak-gyilkosság ügye a bazni speciális bíróságon, ahol már az első tárgyalási napon komoly fejlemények történtek. Amiben nincs változás, az a főkolomposnak tartott nagyvállalkozó vigyori kedve.

A jó ég tudja miért, de Kočner még mindig vigyorgós kedvében van (VIDEÓ)
Kočner itt még csak csücsörít (Foto: TASR)

Hétfő reggel óta tart Szlovákia történetének legnagyobb figyelemmel kísért tárgyalássorozata: Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásának büntetőpere, ahol a vádlottak a kezdetben szinte mindent tagadtak. Aztán egyszer csak megtört a jég, és Miroslav Marček beismerte bűnösségét Ján Kuciak és Molnár Péter meggyilkolásának ügyében. Marian Kočner szintén nem érezte úgy, hogy mindent tagadni kellene, ő abban a tekintetben tartja magát bűnösnek, hogy rovására írható a lőszerrel való visszaélés bűncselekménye.

A délutáni órákban, az ebédszünetet követően meg már folytatódik a tárgyalás. A DenníkN sajtósa készülékével elkapta azt a pillanatot, amikor a vádlottak ismét bevonultak a tárgyalóterembe és közben Kočner arcára kiül egy kaján mosoly.

Mindez annak ellenére, hogy olyan fene jó kedve nem lehet: már másfél éve a rácsok mögül követheti az eseményeket, és a "kivégzőosztagából" már ketten is beismerték tettüket a Kuciak-gyilkosság elkövetésével összefüggésben. 

Mint ismeretes, Andruskó Zoltán a letartóztatása után a kezdetektől együttműködött a rendőrséggel, ezért az ő ügyét külön tárgyalás alá vonták, ő pedig vádalkut kötött az ügyésszel, amit a bíróság elsőre nem fogadott el, szigorítást javasolt, amibe pedig Andruskó végül belement, ma - azaz hétfőn - pedig Marček ismerte be bűnösségét.

(DenníkN)