Jó hátszéllel, árral szemben!

2018. szeptember 13. - 16:18 | Régió

Nem, nem turisztikázni hív a cím. Több ez annál! Egy magyarországi drogprevenciós program sikersorozatának története, hazai vizeken.

Jó hátszéllel, árral szemben!
Helyszíni felvételek - További képekért kattints!

Sokan úgy gondolják, hogy a prevenció bármely formája lerágott csont. Igaz, sok intézményben programcsomag, ezért a megbízott mond egy-két jól bevált „ne csináld“ mondatot, s jó lelkiismerettel lezárul a probléma, ami sok esetben a szőnyeg alá söpörve csak duzzad, duzzad, majd robban... Mögötte szilánkjaira hullott életek, szétesett öntudat, fájdalmas családképek és a miértek. Sokkal nagyobb a gond, és sokkal több veszély leselkedik fiataljainkra.

Van értelme szembe menni az árral a jövőért! Érted, sokakért és mindenkiért!

A Márk Tibor által létrehozott Árral szemben Alapítvány drogprevencióval foglalkozik és immár visszatérő vendég Dunaszerdahelyen, de megfordult Somorján és Galántán is. Sikeresen. 2018. szeptember 11 és 12-én ismét Dunaszerdahely járt és négy iskolában (Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Vámbéry Ármin Magyar Tannyelvű Alapiskola, Műszaki Szakközépiskola, Vidékfejlesztési Szakközépiskola) tartott előadást a drogmegelőzésről. Az előadást 300 középiskolás diák hallgatta meg. Márk Tibor őszintén kitárulkozik, bevállalva drogos, függőségekkel megtűzdelt előéletét. Mára szabad, sikeres vállalkozó, családapa, aki a generációk közötti párbeszéd híve, mert sokszor azon múlik, hogy merjen megszólalni a bajba jutott fiatal a szülők, vagy más felnőtt előtt. Az ilyen fiatal szaksegítségre szorul, a prevenció viszont mindenkit megcéloz. Célirányos segítséget adhat az esetleges drogproblémával küzdőknek, tanácsol, a többieknek pedig saját példáján keresztül mutat rá, hogy a drog, ami nem személyválogató, rossz választás! Márk Tibor példája sokaknak segíthet. Van rá igény.

A nagysikerű programsorozat folytatódni fog, melynek jó hátszelet biztosítva anyagi és erkölcsi támogatója a dunaszerdahelyi Hit Polgári Társulás, lelkes szervezője pedig Tóth Dániel és Szabó Tamara.

(-)