Jó hírrel szolgált a hozzájuk tartozó pácienseknek az Általános Egészségbiztosító

2022. április 8. - 09:59 | Belföld

Közeledik a megállapodás felé az Általános Egészségbiztosító (VšZP) és a Rendelői Szolgáltatók Szövetsége (ZAP).

Jó hírrel szolgált a hozzájuk tartozó pácienseknek az Általános Egészségbiztosító
Fotó: TASR - illusztráció

Ezt csütörtökön mindkét fél megerősítette a TASR hírügynökségnek.

„Bízunk benne, hogy az intenzív tárgyalásaink belátható időn belül végeredményhez vezetnek tagjaink számára elfogadható megállapodások formájában” – közölte Jaroslava Orosová, a ZAP elnöke.

A VšZP biztosítja a hozzájuk tartozó pácienseket, hogy továbbra is garantálják számukra az egészségügyi ellátás költségeinek megtérítését – addig is, amíg nem zárul le a hivatalos megállapodás a ZAP-pal.

Mint ismert, a Rendelői Szolgáltatók Szövetsége március végén bejelentette, hogy nem született megegyezés az egészségügyi ellátás finanszírozása kapcsán a szövetség és az Általános Egészségbiztosító közt, ezért április 1-jétől a szövetséghez tartozó orvosok nem lesznek szerződéses viszonyban az állami biztosítóval. Másnap viszont bejelentették, hogy mégis egyezségre jutottak, és az elkövetkező néhány napra ideiglenesen meghosszabbítják az egyébként március 31-én lejáró szerződésüket, így tehát a Rendelői Szolgáltatók Szövetségéhez tartozó orvosok április elsejétől továbbra is biztosítják a teljes körű ellátást a VšZP ügyfeleinek.


(TASR/para)