„A jó tanár a minőségi oktatás kulcsa” – Heger és Gröhling is köszönetet mondott a tanároknak

2022. március 28. - 16:44 | Belföld

A jó tanárok kulcsfontosságúak a minőségi oktatás biztosításában – hangsúlyozta hétfőn a nemzetközi tanítónap alkalmából Eduard Heger kormányfő.

„A jó tanár a minőségi oktatás kulcsa” – Heger és Gröhling is köszönetet mondott a tanároknak
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A miniszterelnök köszönetet mondott minden pedagógusnak mindazért, „amit a gyerekeinkért és a jövő generációjáért tesznek”.

Heger kiemelte, bár a járvány miatt nehéz időszakon vannak túl a pedagógusok, ez is hozzájárult oktatás modernizációs folyamatainak fellendítéséhez. Példaként digitalizációt, valamint a tanterv és a pedagógusképzés változásait említette.

Branislav Gröhling oktatásügyi miniszter is köszöntette a tanárokat. Köszönetet mondott nekik, és hangsúlyozta, nagyra értékeli a türelmüket, az elszántságukat, az igyekezetüket és a kiegyensúlyozottságukat. Kiemelte a világjárvány és az ukrajnai háború idején végzett munkájukat is.

„Mindannyian sok akadályon és megpróbáltatáson mentünk keresztül az elmúlt időszakban. Az elmúlt két évben mindannyiunknak meg kellett küzdenünk a koronavírus-járvánnyal, és annak az oktatásra gyakorolt ​​hatásával. A napokban azonban ismét egy újabb rendkívüli helyzet érint bennünket. Miután Oroszország katonailag megtámadta Ukrajnát, megnyitottuk iskoláink kapuit a háború elől menekülő gyermekek és tanulók előtt. Ezért szeretném megköszönni az iskolák minden pedagógusának és dolgozójának, hogy az akadályok ellenére becsülettel végigcsinálták az elmúlt két évet, és mindent megtettek azért, hogy az új körülmények között is át tudják adni a szükséges ismereteket” – fogalmazott a miniszter.

Az oktatási tárca adatai szerint a 2021/2022-es tanévben 17 945 óvópedagógus, 38 040 alapiskolai pedagógus, 20 269 középiskolai tanár, valamint a speciális iskolákban 4957 pedagógus van alkalmazásban. A felsőoktatási intézményekben 11 443 tanár dolgozik.


(TASR)